بحث حجاب از مباحث فقهی و اجتماعی است. آگاهی از فلسفه حجاب به این سوال مهم بانوان که « چرا باید با حجاب باشیم» پاسخ می دهد. و شاید هیچ کس به اندازه رهبر انقلاب آگاهی از مسایل فقهی و اوضاع سیاسی و اجتماعی داخلی جامعه نداشته باشد و نتواند استراتژی های نظام اسلامی را به عنوان الگو به صورت شفاف و روشن ارایه کند. حجم اهتمام و گفتار ایشان در این موضوع برخلاف توقع و انتظار بسیار قابل توجه است و حتی می توان راه کارهای ترویج حجاب را در چند محور سیاسی و مشخص دسته بندی و ارایه کرد.
این تحقیق از نظر هدف کاربردی و روش تحقیق موردی و به صورت توصیفی ارایه شده است و شیوه جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و استفاده از سایت مقام معظم رهبری است که در سه فصل ارایه گردیده است.
حجاب به معنای پوشیدن است و هم به معنی پرده و حاجب می باشد.
مساله حجاب، به معنای منزوی کردن زن نیست بلکه به معنای جلوگیری از اختلاط و آمیزش بی قید و شرط زن و مرد در جامعه است، و زن با داشتن حجاب می تواند در تمامی عرصه های جامعه فعالیت داشته باشد.
یکی از زمان هایی که به زنان ظلم شد در دوران قبل از انقلاب بود که با شکستن حریم عفاف زن به شکل کالایی در جامعه و زندگی مرد نمود پیدا کرد اما با پیروزی انقلاب اسلامی دگرگونی عمیقی در زمینه حجاب به وجود آمد، مفهوم و کاربرد حجاب معنا پیدا کرد و زنان با حجاب در صحنه های علم و سیاست و هنر و… از گذشته بسی فعال تر شدند.
اما از نظر غرب و فرهنگ غربی، یکی از ارزش هایی که برای زن متصور است، این است که با وجود خود و با شخصیت خود، وسایل التذاذ و بهره مندی دیگران را فراهم آورد، و این اهانتی است که در فرهنگ غرب نسبت به شخصیت زن دیده می شود. و اما حجاب در فرهنگ ملی و اسلامی ما از جایگاه رفیعی برخوردار است و برای ترویج و رعایت هر چه بیشتر عفاف و حجاب باید راه کارهای بنیادین که از سوی مقام معظم رهبری توصیه گردیده است مورد عنایت همگان قرار گیرد.
کلید واژه: حجاب، فرهنگ، تهاجم، غرب، راهکار
آخرین نظرات