بحث ازدواج، يك بحث اجتماعي و خانوادگي است. ازدواج يك قرارداد رسمي براي پذيرش تعهد متقابل است و به منظور تشكيل زندگي خانوادگي صورت مي گيرد. هر ازدواجي داراي معيار و ملاك است و از جملهي آن معيارها، مساله ي كفويت است.
بررسي كفويت از آن جهت ضرورت دارد كه مي تواند راه گشاي زندگي جوانان باشد و موجب ارتقاء صفا و صميميت در زندگي زوجين باشد و نيز در پيش گيري از مشكلات و بحران ها موثر واقع شود. اين تحقيق با هدف كاربردي و با روش توصيفي و تحليلي مورد بحث قرار گرفته و روش جمع آوري اطلاعات به صورت كتاب خانه اي بوه است. پژوهش حاضر در سه فصل ارائه شده است.
پيش از تبيين موضوع و بررسي ضرورت و اهداف آن در فصل اول، اهميت ازدواج و ضرورت كفويت از ديدگاه اسلام و نيز توصيه ي روايات به رعايت اين كفويت اشاره شده است. در فصل دوم معيارهاي كفويت در دو بخش بيان شده: اول كفويت و تناسبي كه مد نظر اسلام است و دوم سنخيت هايي كه در عرف براي ازدواج لحاظ مي شود. در مرحله ي اول به ضرورت تناسب و هماهنگي بين زوجين از جهت ديني، اخلاقي، رعايت عفت و پاكدامني، سنخيت عقلائي و … اشاره شد و در مرحله ي دوم بيان گرديد كه عرف نيز براي كفويت ملاك هايي برمي شمرد از جمله همگوني در تحصيل و علم، شغل،سن، سلامت جسماني و وضعيت اقتصادي و … البته بايد توجه داشت كه ملاك اصلي كفويت، همان است كه در شرع مقدس براي پايداري خانواده ها لازم شمرده شده است زيرا چنان چه بيان گرديد اگر طرفين از جهت دين و اخلاق و ساير ارزش هاي اسلامي با هم تناسب داشته باشند ولو در موارد ديگر اختلافاتي باشد، خيلي مضر نيست. اما اگر از جهت اقتصادي و سني و تحصيلي و … هم پاي هم بوده ولي ملاك هايي از قبيل اخلاق، پاكدامني و … را نداشته باشند، قطعا به مشكل برخواهند خورد.
و در پایان به پيامدهاي زندگي ناهمگون پرداخته شده است. آشفتگي اوضاع زندگي، جدال و كشمكش، اضطراب و ناراحتي هاي روحي-رواني، بالا رفتن آمار خودكشي و طلاق، همه و همه آثار و نتايج عدم شناخت و عدم سنخيت بين خانواده و دختر و پسر است. بنابراين براي كاهش پيامدهاي منفي زندگي ناهمگون، زوج هاي جوان و خانواده هاي آن ها بايد مساله ي كفويت رابيشتر مورد دقت و توجه قرار دهند.
كليد واژه: ازدواج، كفويت
آخرین نظرات