ازدواج يعني كنار هم قرار گرفتن دو جنس مخالف با تواناييهاي شناختي صفات رواني شخصيتي متفاوت و سپس آغاز زندگي مشترك ازدواج در همه فرهنگها و ميان اقوام و مذاهب امري مقدس و زيبا ميباشد. اما هميشه عواملي با منشاء دروني و بيروني هست كه ميتواند بر ادامه اين راه سرنوشت ساز خطر آفرين و مشكل ساز باشد از ارتباط مختلف و كشمكشهاي مخرب بيشتر منجر به اين خواهد شد كه زن و شوهر بر خلاف عشق و علاقه عميقي كه نسبت به هم دارند از زندگي خود آنچنان كه ميتوانند لذت نبرند اما هميشه راهكارهاو مهارتهايي ميباشد كه ميتوانند اختلافات را كاهش دهد و زندگي مشترك را به سمت ارتباطي لذت بخش پيش ببرند.
عجب است كه بعضي از افراد نميتوانند ميان رفعت و شهوت فرق بگذارند خيال كردهاند كه آن چيز كه زوجين را به يكديگر نزديك ميكند منحصراً صلح و شهوت است دنيا نميداند كه در خلقت و طبيعت علاوه بر خودخواهي و منفعت طلبي علائق ديگري هم هست كه آن علايق ناشي از خودخواهي نيست از علاقه مستقيم به غير ناشي ميشود آن علائق است كه منشاء فداكاريها و گذشتها و رنج خود و راحت و غير خود خواستها واقع ميشوند آن علايق است كه نمايش دهنده انسانيت انسان است بلكه قسمتي از آنها يعني در حدودي به طيف فرزند مربوط است در حيوانات نيز ديده ميشود.
ازدواج پيوندي بالاتر از شهوت است كه پايه وحدت زوجين را تشكيل ميدهد آن همان چيزي است كه قرآن از آن به نامهاي مودَت و رحمت ياد كرده است قانون خلقت زن و مرد را طالب و علاقهمند به يكديگر قرار داده است اضافه از نوع علاقه اي كه به اشياء دارند علاقه زوجيت اين شكل است كه هر يك از آنها سعادت و آسايش يكديگر را ميخواهند و از گذشت و فداكاري نسبت به هم لذت ميبرند.
زن و مرد در مقابل یکدیگر وظایفی دارند که اگر هر کدام از این دو این وظایف را به نحو احسن انجام ندهد زندگی آنان دچار مشکل و لغزش می شود و من در این تحقیق وظایف متقابل زوج و زوجه نسبت به هم از دیدگاه اسلام را مورد بررسی قرار داده ام . و دارای سه فصل اصلی و چند زیر فصل می باشد که در مورد این موضوع گفتگو شده است .
کلید واژه ها : خانواده ، نظام اجتماعی ، وظایف مادی و معنوی ، طلاق ، ناهنجاری های اجتماعی .
آخرین نظرات