رعایت عفاف و حجاب یکی از هنجارهای پذیرفته شده در یک جامعه اسلامی است. عفاف و پاکدامنی از بارزترین نشانه های حیات و سلامت به شمار می رود. عفت حالتی درونی و نفسانی است که زمینه ی گرایش فرد به پوشش و حجاب را فراهم می سازد.توصیه به عفاف و حجاب در دین اسلام به منظور پاک سازی جان و روان انسان ها و تطهیر آنان از آلودگی، نابسامانی های اخلاقی، خانوادگی و اجتماعی، متجلی شدن ارزش های عالی انسانی و اخلاقی، بالا بردن بهداشت روانی افراد جامعه و شکوفایی استعدادهای طبیعی انسان و افزایش کارایی اجتماعی و مبرا شدن جامعه از تحریکات جنسی است.
این پژوهش شامل چهار فصل می باشد که به شرح ذیل است:
در فصل اول با عنوان بررسی ماهیت عفاف، به معنای عفاف،رابطه عفاف و حجاب، اقسام عفاف و اهمیت پاکدامنی پرداخته شده است.
فصل دوم با عنوان آثار و برکات عفاف و پاکدامنی شامل آثار عفاف برای فرد و جامعه می باشد که از جمله درک لذت ایمان،حفظ نفس از بدی ها و سلامت جسمی و از آثار اجتماعی آرامش روحی فرد و جامعه، استحکام بنیان خانواده و … می باشد که به طور مفصل بیان گردیده است.
فصل سوم آفات عفاف و پاکدامنی است که به مباحثی از قبیل چشم چرانی، عدم رعایت حجاب اسلامی، زینت برای بیگانگان و… پرداخته شده است .
فصل چهارم به راه کارهای گسترش عفاف و پاکدامنی از جمله چشم فروبستن از نگاه به نامحرم، ازدواج و تشکیل خانواده، حدود شدید و مجازات در حضور جمع و … اشاره شده است.
در این باره مباحث فراوانی وجود دارد از جمله اقسام عفاف، آثار و برکات عفاف، آفات عفاف و راه کارهای مبارزه با آفات عفاف که احادیث فراوانی از ائمه معصومین(علیهم السلام) در این باره وارد شده است و در قرآن کریم هم آیات فراوانی بر اهمیت این امر تأکید می ورزند اما به طور منسجم سوره مبارکه «نور» تنها سوره ایست که اهمیت این امر را به خوبی به تصویر کشیده است و راه کارهای گسترش آن را ارائه می فرماید.
کلید واژه ها
عفاف، پاکدامنی، حجاب، تقوا.
آخرین نظرات