نهمین جلسه کارگاه روش مطالعه و یادگیری مقدماتی پایه اول مدرسه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت جهت آشنایی طلاب با مهارت های حداقلی در راستای ارائه تحقیق پایانی با حضور طلاب پایه های اول 1/1 و 1/2 با همراهی استاد نصرتی زاده در قالب پژوهش الزامی 2 ساعت در هفته روز شنبه 5 خرداد ماه به همت معاونت پژوهش مدرسه برگزار گردید.
گفتنی است: در این جلسه که به تدریس محتوای سی دی کارگاه روش یادگیری دکتر داریوش نوروزی و مرور و پرسش مباحث مطرح شده پرداخته شد و در پایان این جلسه آزمون و پرسش برای دریافت نتیجه کار و تدریس و دسته بندی سطح یادگیری طلاب انجام گرفت.
مهمترین مطالب مطرح شده در این کارگاه عبارتند از:
علم عبارت است از: معرفتی منظم که با روش های معین بدست می آید و مبین بخشی از واقعیت است.
آموزش چیست؟ یک فرایند زمانمند، هدفمند، ابتدا و انتهای نامعلوم است.
هدفمند: فرایند تمرکز انرژی ها، نقطه پایانی است که موجب توانایی در تغییر رفتار است و توسط معلم انجام می شود و دو سویه و یا تعاملی است.
فرایند: یکسری یا چند سری تغییرات متداول که اولا باید جهت داشته باشدیعنی هدف و ثانیا نیاز به زمان دارد و ثالثا ابتدا و انتهای آن مشخص نباشد.
فرایند شامل فراده ( معلم) و فراگیر ( دانش آموز) است.
فرق آموزش و تدریس: آموزش فرایند زمانمند و هدفمند باعث تغییر در رفتار است از سوی معلم و تعاملی است . اما تدریس فرآیندیست از سوی معلم که ممکن است غیر تعاملی یا یک سویه باشد.
تعامل احساسی : نگاه کردن و عکس العمل نشان دادن است.
چهار نوع است.
نوع اول: ایجاد ارتباط من با خودم.
نوع دوم: من حرف می زنم شما درک می کنید و حرف من را می گیرید اما عکس العمل نشان نمی دهید.
نوع سوم: من حرف می زنم شما درک میکنید و حرف من را می گیرید اما عکس العمل نشان می دهید.
نوع چهارم: من حرف می زنم شما درک می کنید و حرف من را می گیرید عکس العمل نشان می دهید من بهتر حرف می زنم و من از خودم لذت می برم و شما از خودتان.
مهارت انجام مراحل خواندن: پیداکردن نقاط اساسی و اصلی، معنی کردن، خواندن، یادداشت برداری.
فرایند آموزش: ایجاد آمادگی کردن، ارائه دادن، هضم کردن، ارزشیابی کردن
یادگیری چیست؟ فرآیندیست که موجب توانایی در تغییر رفتار می شود و به سختی می توان آن را به رشد نسبت داد.
هوش: توانایی تطابق با محیط است همچنین، توانایی ایجاد ارتباط با دیگران، توانایی تفکر انتزاعی ، توانایی حل مشکل،توانایی مفید و موثر و توانایی یادگیری است.
روان شناسی تربیت از بدو شروع تا الان 4 نظریه دارد:
1-رفتارگرایی: پاولوف دانشمند روسی که اثر شرطی شدن را مبنای یادگیری گذاشت.
2-شناخت گرایی: اولین مبحثی که از ادراکات مختلف به ذهن ما برسد و توسط تجربه پیشین ما تجزیه و تحلیل شود شناخت است.
3-ساختن گرایی: بچه از طریق ژن پدر و مادر ساخته می شود. ساختن ساختار گرایی فردی ؛ هر فرد با یکسری ویژگی خاص به دنیا می آید که متفاوت با دیگران است. ساختن گرایی اجتماعی؛ اولین اجتماع خانواده است. ساختن گرایی محتوایی؛ محتوای هر حله با محله دیگر فرق می کند.
4-ارتباط گرایی: قابل مشاهده، اندازه گیری رفتار، محرک پاسخ، شرطی سازی، تحلیل وظیفه، توجه به رفتار ارگانیک است.
ذهن از آناتومی بدن سرچشمه می گیرد. ذهن مسئول دستور دادن به همه ی اعضای بدن است و از دنیای بیرون هم اطلاعات جمع می کند اطلاعات در ذهن زیاد می شود و آشوب ایجاد می شود.
چالش های پیش روی رفتارگرایان:
چگونگی به وجود آمدن رفتار اجتماعی انسان، شکل پذیری حالت مساله، چگونگی به وجود آمدن تفکر منطقی.
شناخت گرایی: توجه به حل مساله، توجه به رفتار اجتماعی، توجه به رفتار منطقی
شرایط یادگیری:
1- شرایط درونی: دریافت محرک- ثبت اطلاعات- درک برای حافظه کوتاه مدت – مرور ذهنی در حافظه کوتاه مدت- رمز گذاری معنایی در حافظه بلند مدت- بازدهی از حافظه بلند مدت به فعال- تولید پاسخ در اندام مجری- عملکرد در محیط یادگیرنده – کنترل فرایند ها از طریق راهبرهای اجرایی
2- شرایط بیرونی: جلسه توجیه- آگاهی از کلاس- یادگیری مشترک- تولید محرک- تدارک راهنمایی برای یادگیرندگان – فراخوان عملکرد- تدارک بازخورد- سنجش- بهبود عملکرد و انتقال
ساختن گرایی نقش یادگیرنده: یادگیرنده- فعال- در تعامل با محیط- آفرینش الگوهای ذهنی- آفرینش طرح واره- عدم دریافت دانش انفعالی – استفاده از تجربه های پیشین به جای فهم واقعیت- پیوند میان تجربه های پیشین- کسب معنا- انطباق الگوهای ذهنی با تجارب نوین.
ساختن گرایی نقش معلم: معلم، راهنما، پذیرش خودمختاری یادگیرنده، پذیرش ابتکار عمل یادگیرنده، استفاده از مفاهیمی مانند: طبقه بندی، تحلیل، تغییر متون درسی بر مبنای ساختار ذهنی، رونق کارهای مشارکتی، ایجاد موفقیت های واقعی برای آموزش.
عناصر ساختن گرایی در فرد: ساختن گرایی فردی، ساختن گرایی اجتماعی، ساختن گرایی محتوایی
جهان امروز: جهان دیجیتال، جهان ارتباطات، رشد سریع دانش پیشرفت برای تکنولوژی
اولین پله یادگیری توجه است به محض توجه ایجاد انگیزه می کنند و بعد حس، حس اگر عمل شود ادراک و درک ایجاد می شود. مجموعه ادراکات شناخت را ایجاد می کند. شناخت موجب یادگیری می شود.
آخرین نظرات